Loading Events
Antons Doļins: Kannu kinofestivāls 2022/Антон Долин: Каннский кинофестиваль 2022

(Noticis pasākums) Antons Doļins: Kannu kinofestivāls 2022/Антон Долин: Каннский кинофестиваль 2022

17.06.2022 19:00
Splendid Palace, Rīga, Latvija

Pasākuma informācija

Festivāls Botānika piedāvā jaunu projektu – publiskās sarunas “Kultūras praktikums”, kuru ietvaros visu gadu Latvijā par aktuālām kultūras un sabiedrības attīstības tēmām runās populāri eksperti un sabiedriskie darbinieki.
17.jūnijā plkst. 19:00 kinoteātra “Splendid palace” lielajā zālē uzstāsies kinokritiķis, žurnālists, radioraidījumu vadītājs ANTONS DOĻINS. Tikšanās tēma: 75. Kannu kinofestivāla rezultāti. Kannu kinofestivāls šogad notiks no 17. līdz 25.maijam. Skatītājus gaida aizraujošs Antona Doļina stāstījums par pamatprogrammas filmām, viņš būs nesen atgriezies no šī pasākuma. Ikviens liels kinofestivāls ir ļoti sarežģīts pasākums. Publiskā sarunā mēs mēģināsim izvērtēt un saprast šī notikuma vietu pasaules kultūras telpā. Deivids Kronenbergs, Kirils Serebreņņikovs, brāļi Dardeni, Toms Krūzs, Sergejs Lozņica un Tilda Svintone – tie ir tikai daži varoņi, par kuriem tiks runāts tikšanās laikā.
Projekta mērķis ir veidot un atbalstīt Latvijas intelektuālo vidi, kā arī apvienot cilvēkus, kurus interesē kino, mākslas vēsture un kulturuloģijas aktuālās problēmas. Galvenais mērķis – veicināt sociāli kulturālo attīstību un pozitīvas radošās vides veidošanos Latvijas sabiedrībā.
Latvijas augstskolu studentiem un vecāko klašu audzēkņiem (sākot no 16 gadiem) ir pieejamas bezmaksas vietas lekciju apmeklējumam. Vietu skaits ierobežots. Reģistrēties var, sūtot e-pastu uz office@pr-linija.lv, norādot savu vārdu un pievienojot skolēnu vai studentu apliecības fotogrāfiju.
Informācija par Antonu Doļinu
Žurnālists, kinokritiķis, radioraidījumu vadītājs, kino apskatnieks televīzijas raidījumā “Večerņij Urgant”, kas tika raidīts Pirmajā kanālā (2012—2020), žurnāla “Isskustvo kino” galvenais redaktors (2017—2022). Džima Džārmuša, Larsa fon Trīra, Roja Andersona un citu izcilu kinopasaules personību daiļradei veltītu grāmatu autors. 2022.gada februāra beigās uz laiku pārcēlās dzīvot uz Latviju.
Informācija par festivālu “BOTĀNIKA”
Festivāls Botānika tika dibināts 2019.gadā ar mērķi atvest uz Rīgu aktuālus projektus, atklāt jaunus māksliniekus, papildināt pilsētas kultūras pasākumu programmu ar jaunu formātu, veicināt starpkultūru sakarus. Nosaukums ataino autoru vēlmi rūpīgi atlasīt muzikālos materiālus. Līdztekus mūzikas pasākumiem festivāls organizē projektus mākslas, kino, dzejas jomā, kā arī tikšanās ar ietekmīgām personībām dažādās kultūras un sabiedriskās dzīves jomās. Festivāla ietvaros Rīgā uzstājās vairāki Krievijas neatkarīgie mūziķi: grupas AloeVera, Oqjav, VIA Tatjana, dziedātājas Žeņa Ļubiča u Varvara Vīzbora.
Lasīt vairāk...



Citi pasākumi