Loading Events
Festivāls “Māksla?! Ielās un pagalmos”

(Noticis pasākums) Festivāls “Māksla?! Ielās un pagalmos”

29.07.2024 - 30.07.2024 20:00
Pegaza pagalms, Liepāja, Latvija

Pasākuma informācija

Jūlija noslēgumā “Pegaza Pagalmā” (Kuršu iela 20, Liepāja) notiks festivāls “Māksla?! Ielās un pagalmos”, kura ietvaros eksperti uzrunās un iedvesmos ikvienu kvalitatīvas mākslas radīšanai.
30.jūlijā no plkst. 15:00 topošie mākslinieki izmēģinās dažādas grafiti tehnikas Daiņa Rudens vadībā. Festivāla noslēgumu vainagos ar Liepājas Kultūras pārvaldes un Kurzemes plānošanas reģiona atbalstu veidots mākslinieka Ulda Rubeža lielformāta gleznojums.

Jāpiebilst, ka gleznojuma tapšanas procesu varēs brīvi vērot ikviens “Pegaza Pagalma” apmeklētājs.

Uldis Rubezis ir autors sienas gleznojumam “Pegazs” uz Kuršu ielas 21 nama fasādes. Topošais sienas gleznojums būs ne tikai dekoratīvs “Pegaza Pagalma” vizuālais elements, bet arī tematisks turpinājums un iemesls diskusijām, vēlmei padziļināt zināšanas par Liepājas, Siena tirgus, sengrieķu mītiskā dzīvnieka Pegaza vēsturi un visu šo elementu sasaisti ar mūsdienu kontekstu.

Festivāls “Māksla?! Ielās un pagalmos” notiek ar Kurzemes plānošanas reģiona īstenotās “Kurzemes kultūras programma 2024” VKKF mērķprogrammas “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” atbalstu un Liepājas pašvaldības Pilsoniskās sabiedrības organizāciju projektu konkursa finansiālu atbalstu.

Pasākums var tikt filmēts un fotografēts. Foto un video materiāli var tikt izmantoti pasākuma publicitātei.

Lasīt vairāk...



Citi pasākumi