Loading Events
DIE VERWANDLUNG. Kafkas jaunatklājums Pegaza Pagalmā

DIE VERWANDLUNG. Kafkas jaunatklājums Pegaza Pagalmā

12. oktobris plkst. 20:00
Pegaza pagalms, Liepāja, Latvija

Pasākuma informācija

Hamburgas trio DIE VERWANDLUNG ceļ uz skatuves Franca Kafkas literatūru, izmantojot mūziku un skatuves mākslu. DIE VERWANDLUNG ir daļa no Eiropas mēroga tīkla KAFKA2024. Grupa tika dibināta, lai atzīmētu Kafkas nāves 100. gadadienu. Pirmos starptautiskos koncertus DIE VERWANDLUNG sniedza šī gada martā un atklāja Kafkas festivālu Prāgā. 2024. gadā trio uzstāsies Hamburgas Altonālē, Heilbronas teātrī, Kafkas festivālā Čehijā, Heinriha Heines namā Parīzē un dažādās Baltijas valstu pilsētās, tostarp “Eiropas Kultūras galvaspilsētā-2024” Tartu, Igaunijā, un Liepājā, kas šo titulu iegūs 2027.gadā.

Kopumā DIE VERWANDLUNG sniegs tikai divus koncertus Latvijā – Rīgā 11.oktobrī un Liepājā 12.oktobrī.

Trio sastāvā darbojas aktrise Olga Zēhafere (Olga Seehafer) un divi teātra mūziķi Jakobs Fišers (Jakob Fischer) un Lorencs Šmidts (Lorenz Schmidt).

Trio strādā ar balsi un ķermeni, ģitāru un sintezatoriem, bītiem un klavierēm. Programma sniedz ieskatu Kafkas lieliskajos darbos (“Metamorfoze”, “Process” un “Pils”); izgaismo fragmentus no dienasgrāmatas ierakstiem un rakstnieka personīgajām vēstulēm – tādējādi arī pašu Francu Kafku.
Starp apjukumu un skaidrību, starp murgiem un smiekliem, starp Francu Kafku un Felisu Baueri – DIE VERWANDLUNG aptver mūzikas pavedienus un paver jaunu pieeju rakstnieka pasaulei.

Olga Zēhafere ir ne tikai dziedātāja un aktrise, bet gan arī režisore. Viņa studēja skatuves mākslu un vācistiku, ir dažādu stipendiju saņēmēja, piemēram, Performing Arts Fund, BV Popular Music and Music Fund.
Ģitārists Jakobs Fišers ir dramaturgs, studējis vācu valodu un audiovizuālo mediju dramaturģiju. Kā mūziķis un tekstu autors saņēmis stipendijas un projektu finansējumu no GEMA, Gētes Institūta u.c.
Lorencs Šmidts ir multiinstrumentālists un aktieris, studējis bungas un aktiermākslu, apceļo Eiropu ar mākslinieciskiem projektiem.

Lasīt vairāk...

Atrašanās vieta




Citi pasākumi